Ege Postası
Geri

Covid-19'dan ölen doktorun ölümü meslek hastalığı olarak sayıldı 

Geçen yıl Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı Dr. Muharrem İdiz’in ölüm nedeni meslek hastalığı olarak sayıldı. İzmir Tabip Odası’nın yaptığı yazlı açıklamada, hukuki süreç ve SGK başvuruları sonucu İdiz’in ölüm nedeninin Kovid-19 salgını nedeniyle meslek hastalığı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Covid-19 nedeniyle vefat eden bütün sağlık emekçilerinin durumu aynı çerçevede değerlendirilmelidir. Kamu veya özel sağlık kurumu ayrımı yapılmaksızın, Covid-19 nedeniyle vefat eden sağlık emekçilerinin yakınlarının mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gereklidir” denildi.
Covid-19'dan ölen doktorun ölümü meslek hastalığı olarak sayıldı 
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2021 Salı 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Tabip Odası, sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Geçen yıl İzmir’de iş yeri hekimi olarak görev yapan  Dr. Muharrem İdiz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetmişti. İzmir Tabip Odası, İdiz’in ölüm nedeninin meslek hastalığı olarak sayılması için gerekli hukuki işlemleri başlatmıştı.

Odanın hukuki desteğiyle, SGK'ya başvuru yapıldığı ifade edilirken,  yapılan değerlendirme sonucunda, ölümün meslek hastalığına bağlı olduğu ve İdiz’in eşi ve kızına meslek hastalığına bağlı ölüm geliri bağlandığı açıklandı.

İzmir Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, Covid-19 nedeniyle vefat eden bütün sağlık emekçilerinin durumu aynı çerçevede değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Pandeminin ilk döneminden bu yana corona virüsünün sağlık çalışanları açısından meslek hastalığı kabul edilmesi için mücadele verdiklerini aktaran İzmir Tabip Odası, Dr. İdiz’in ailesine ölüm geliri bağlanmasıyla ilgili süreci şöyle anlattı:

“Dr. Muharrem İdiz, İzmir’de iş yeri hekimi olarak görev yapmakta iken, Covid-19 pandemisinin ilk günlerinde hastalığa yakalanmış ve 2 Nisan 2020 tarihinde vefat etmiştir. Pandeminin ilk döneminden bu yana, Covid-19’un sağlık çalışanları açısından meslek hastalığı kabul edilmesi gerektiğini ifade ettik. İzmir Tabip Odası olarak, bu konudaki hukuki mücadelemizi, pandeminin ilk günlerinde başlattık ve meslektaşlarımızın yakınları adına odamızın hukuki desteği ile SGK’na başvuru yaptık. Başvurumuzda, Dr. Muharrem İdiz’in ölümünün meslek hastalığı sonucu olduğunun kabulü ile yakınlarına ölüm geliri bağlanması talep edilmiştir. SGK tarafından yapılan ilk incelemede, Covid-19’un mesleki bulaşıcı hastalıklar listesinde olmadığı gerekçesiyle başvuru reddedilmiştir. Sosyal Sigortalar Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz edilmiştir.”

“ÖLÜMÜN MESLEK HASTALIĞINA BAĞLI OLDUĞU DEĞERLENDİRMESİYLE ÖLÜM GELİRİ BAĞLANDI”

“İlgili sağlık kuruluşlarından ve iş yerlerinden kayıtlar istenerek başvurumuz tekrar değerlendirilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SGK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, ölümün meslek hastalığına bağlı olduğu değerlendirmesi ile meslektaşımızın eşi ve kızına, meslek hastalığına bağlı ölüm geliri bağlandığı bildirilmiştir. Covid-19 nedeniyle vefat eden bütün sağlık emekçilerinin durumu aynı çerçevede değerlendirilmelidir. Kamu veya özel sağlık kurumu ayrımı yapılmaksızın, Covid-19 nedeniyle vefat eden sağlık emekçilerinin yakınlarının mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gereklidir. Sağlık emekçilerinin yakınları, uzun hukuksal süreçlerle karşı karşıya kalmamalı, sosyal güvenlik hukukundan kaynaklı aylıkları ivedilikle bağlanmalıdır.”

Öte yandan, Dr. Muharrem İdiz'in kardeşi Dr. Nuri İdiz'in de 18 gün arayla corona virüsünden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası